ESPN.com – HIGHSCHOOL – Top 10 Cross Country-præster

Dathan Ritzenhein – Rockford High (Mich.)
Overraskelse, overraskelse. Den bedste drenge-løber i landet løb landets hurtigste 5 km-tid i år, den 9. september ved Bath Invitational i Bath, Mich. Seniorlederen vandt løbet med en tid på 14:44 og forbedrede dermed sin egen nationsbedste tid på 14:58, som blev sat den 26. august. Ritzenheins førsteplads førte også hans hold til sejr i Division I-løbet.

Kalin Toedebusch – Rockford High (Mich.)
Hvad er det egentlig, de putter i vandet deroppe i Rockford? Mens Ritzenhein dominerede på drengesiden af Bath Invitational den 9. september, tog holdkammeraten Kalin Toedebusch førstepladsen i pigeløbet med en tid på 18:09. Desuden kom Rockfords Lindsey Blaisdell i mål lige bag Toedebusch i tiden 18:11. Toedebuschs tid var den bedste for en kvindelig løber i et 5 km-løb i denne sæson.

Alan Webb – South Lakes High (Va.)

Alan Webb fra South Lakes High (Va.) løb den hurtigste tre-mile-tid i denne sæson.

For ikke at blive overgået af Ritzenhein, leverede Webb sin egen spektakulære præstation den 6. september ved Monroe Parker Invitational på Burke Lake Park i Virginia. Webb løb landets hurtigste tre-mile-løb i år med en førstepladstid på 14:25, hvilket også var en banerekord. Webb, der er senior, ser ud til at være rask igen efter at have fået sin udendørs sæson lukket ned i juni.

Kelly Swain – Lake Braddock High (Va.)
Som Bath Invitational i Michigan satte scenen for de hurtigste tider i et 5 km løb i år, var Monroe Parker Invitational i Virginia den 6. september vært for de bedste tre-mile-tider i landet. Swain, der er andenårsstuderende på Lake Braddock, løb en 3-mile-tid på 17:55 for at tage førstepladsen ved Monroe Parker Invitational. Hvis navnet Swain lyder bekendt, er du sikkert bekendt med hendes storesøster, Erin, som tog eksamen sidste forår efter at have deltaget i Foot Locker National Championships i december.

Mike Swope – Winter Park High (Fla.)
Swope løb sig ind på Edgewater Invitational i Florida den 9. september og tog førstepladsen med en tre-mile-tid på 15:04. Seniorens præstation er den femtehurtigste tid på tre mil i denne sæson og er endnu mere imponerende, når man tænker på, at Swope løb i silende regn.

Amber Steen – Newport Harbor High (Californien)
Steen, en senior, blæste konkurrenterne væk ved Laguna Hills Invitational i Californien den 9. september og vandt løbet med en tid på 17:58 på tre mil, hvilket er den næstbedste i landet i år. Steen kom i mål 46 sekunder foran konkurrenten på andenpladsen.

Chandler Goodwin – Mountain View High (Utah)
Goodwin levede op til sit navn den 9. september: Han var god, og han vandt. Senioren sluttede på førstepladsen ved Oregon Trail Invitational i Oregon med en tid på 15:53 over 3,1 mil. Goodwins tid var et sekund fra banerekorden.

Lauren Shaffer – West Allegheny High (Pa.)
Shaffer udnyttede de 68-graders temperaturer til at vinde Big Red Invitational i Pennsylvania den 9. september med en 3,1-mile-tid på 18:23. Shaffer blev presset hårdt af Greenville Highs (Pa.) Jesi Christiansen, der kom ind på andenpladsen i tiden 18:28.

Eddy Rodriguez – Christopher Columbus High (Fla.)
Rodriguez vandt Greentree Cross Country Invitational i Florida den 9. september med en tid på 15:43 på tre mil. I hvad der kan vise sig at være den mest bizarre afslutning på et løb i denne sæson, vandt Rodriguez, da Alien Bosmenier fra Miami Springs High (Fla.) fejlvurderede målstregen med mindre end 50 meter tilbage.

Jackie Pirtle – Francis Howell North High (Mo.)
Pirtle vandt Missouri Cross Country Challenge, der blev afholdt den 8. september på University of Missouri, med en 5 km-tid på 18:39,20. Seniorens tid var 44 sekunder hurtigere end den nærmeste konkurrent og er den ottendehurtigste 5 km-tid i landet i denne sæson.