ESPN.com – HIGHSCHOOL – Top 10 Cross Country Performers

Dathan Ritzenhein – Rockford High (Mich.)
Yllätys, yllätys. Maan paras poikien juoksija juoksi tänä vuonna maan nopeimman 5 kilometrin ajan 9. syyskuuta Bath Invitationalissa Bathissa, Mich. Vanhempi oppilas voitti kilpailun ajalla 14:44, joka paransi hänen omaa kansallista ennätystään 14:58, joka oli asetettu 26. elokuuta. Ritzenheinin ykkössija johti myös hänen joukkueensa voittoon I divisioonan kilpailussa.

Kalin Toedebusch – Rockford High (Mich.)
Mitä tarkalleen ottaen he laittavat veteen siellä Rockfordissa? Kun Ritzenhein hallitsi poikien puolella Bath Invitationalia 9. syyskuuta, joukkuetoveri Kalin Toedebusch otti ensimmäisen sijan tyttöjen kilpailussa ajalla 18:09. Lisäksi Rockfordin Lindsey Blaisdell sijoittui juuri Toedebuschin taakse ajalla 18:11. Toedebuschin aika oli naisjuoksijan paras 5 kilometrin kilpailussa tällä kaudella.

Alan Webb – South Lakes High (Va.)

Alan Webb South Lakes High (Va.) juoksi kauden nopeimman kolmen mailin ajan.

Ettensä Ritzenheinin ohi Webb teki oman näyttävän suorituksensa 6. syyskuuta Monroe Parker Invitationalissa Burke Lake Parkissa Virginiassa. Webb juoksi maan tämän vuoden nopeimman kolmen mailin juoksun ajalla 14:25, joka oli myös rataennätys. Webb, vanhempi oppilas, vaikuttaa jälleen terveeltä sen jälkeen, kun hänen ulkokautensa lopetettiin kesäkuussa.

Kelly Swain – Lake Braddock High (Va.)
Juuri niin kuin Bath Invitational Michiganissa asetti näyttämön tämän vuoden nopeimmille 5 kilometrin ajoille, Monroe Parker Invitational Virginiassa 6. syyskuuta isännöi maan parhaita kolmen mailin aikoja. Lake Braddockin toisen vuoden opiskelija Swain juoksi kolmen mailin ajan 17:55 ja sijoittui Monroe Parker Invitationalissa ensimmäiseksi. Jos Swainin nimi kuulostaa tutulta, tunnet luultavasti hänen isosiskonsa Erinin, joka valmistui viime keväänä kilpailtuaan Foot Lockerin kansallisissa mestaruuskilpailuissa joulukuussa.

Mike Swope – Winter Park High (Fla.)
Swope syöksyi tappamaan Edgewaterin kutsukilpailussa Floridassa 9. syyskuuta ja sijoittui ykköseksi kolmen mailin ajalla 15:04. Hän oli ensimmäinen. Seniorin suoritus on viidenneksi nopein kolmen mailin aika tällä kaudella, ja se on vieläkin vaikuttavampi, kun otetaan huomioon, että Swope juoksi kaatosateessa.

Amber Steen – Newport Harbor High (Kalifornia)
Steen, vanhempi oppilas, pyyhkäisi kilpailijat pois Laguna Hillsin kutsukilpailussa Kaliforniassa syyskuun 9. päivänä voittaen kilpailun kolmen mailin ajalla 17:58, joka on valtakunnan toiseksi paras tänä vuonna. Steen sijoittui 46 sekuntia toiseksi tulleen kilpailijan edelle.

Chandler Goodwin – Mountain View High (Utah)
Goodwin oli nimensä veroinen 9.9.: Hän oli hyvä ja voitti. Senior sijoittui ensimmäiseksi Oregon Trail Invitationalissa Oregonissa 3,1 mailin kilpailussa ajalla 15:53. Goodwinin aika jäi sekunnin verran rataennätyksestä.

Lauren Shaffer – West Allegheny High (Pa.)
Shaffer käytti hyväkseen 68 asteen lämpötilaa voittaakseen Big Red Invitational -kilpailun Pennsylvaniassa 9.9. 3,1 mailin ajan 18:23:lla. Shaffer sai kovaa vastusta Greenville High:n (Pa.) Jesi Christiansenilta, joka sijoittui toiseksi ajalla 18:28.

Eddy Rodriguez – Christopher Columbus High (Fla.)
Rodriguez voitti Greentree Cross Country Invitational -kilpailun Floridassa 9. syyskuuta kolmella maililla ajalla 15:43. Hän oli toinen. Rodriguez voitti tämän kauden ehkä oudoimmaksi jääneessä loppukilpailussa, kun Miami Springs High:n (Fla.) Alien Bosmenier arvioi väärin maaliviivan alle 50 metriä ennen loppua.

Jackie Pirtle – Francis Howell North High (Mo.)
Pirtle voitti Missouri Cross Country Challenge -kilpailun, joka pidettiin 8. syyskuuta Missourin yliopistossa, 5 kilometrin ajalla 18:39.20. Seniorin aika oli 44 sekuntia nopeampi kuin lähimmän kilpailijan, ja se on maan kahdeksanneksi nopein 5 kilometrin aika tällä kaudella.

Materiaali on peräisin SchoolSports.com-sivustolta.