När vann Frankrike VM, hur nådde de finalen 2018 och hur ser deras turneringsresultat ut?

Frankrike möter Kroatien i VM-finalen – men har de gått hela vägen tidigare?

Här får du en översikt över hur många VM som Frankrike har vunnit, vilka de slog i finalen i år och deras resultat vid varje VM.

AP:Associated Press

Frankrike vann sitt enda VM 1998

Har Frankrike vunnit ett VM tidigare?

Frankrike vann sitt första och enda VM 1998 på hemmaplan.

En brace från Zinedine Zidane hjälpte värdlandslaget till en 3-0-seger mot ett brasilianskt lag som hade gått in i finalen som regerande mästare.

Den framtida Real Madrid-managern gjorde två mål med huvudet i den första halvleken, innan Emmanuel Petit, som då spelade i Arsenal, gjorde ett tredje mål i den 93:e minuten.

Förberedelserna inför matchen dominerades av Ronaldos kondition, som enligt uppgift drabbades av ett anfall kvällen före matchen och uteslöts innan han dramatiskt nog blev uttagen.

EPA

Zidane hjälpte värdarna till en 3-0-seger i finalen mot Brasilien

Hur tog sig Frankrike till VM-finalen 2018?

Frankrikes väg till finalen

• Frankrike 2-1 Australien (grupp)
  • Frankrike 1-0 Peru (grupp)
  • Frankrike 0-0 Danmark (grupp)
  • Frankrike 4-3 Argentina (Åttondelsfinal)
  • Frankrike 2-0 Uruguay (Kvartsfinal)
  • Frankrike 1-0 Belgien (Semifinal)

Hur är deras historia sedan de vann?

Sedan de vann VM 1998 har Frankrike inte haft mycket tur i världens största tävling – förrän nu.

I 2002 åkte de ut i gruppspelet efter att sensationellt ha förlorat turneringens öppningsmatch mot Senegal.

2006 slutade de tvåa och förlorade finalen mot Italien på straffar, där Zidane blev utvisad för en huvudstöt på Marco Matterazzi och David Trezeguet missade den avgörande straffen.

2010 slutade de på 29:e plats totalt efter att ha blivit utslagna i gruppspelet och inte vunnit en enda match.

2014 nådde de kvartsfinalen men förlorade med 1-0 mot de slutliga vinnarna Tyskland.

Vi betalar för dina berättelser! Har du en berättelse till nyhetsteamet i The Sun Online? Mejla oss på [email protected] eller ring 0207 782 4368. Du kan även skicka WhatsApp till oss på 07810 791 502. Vi betalar också för videor. Klicka här för att ladda upp din.